LAUAXETA

 

      Lauaxeta aukeratu dut Web orria egiteko, nere herriko bertsolaria eta olerkaria delako.

      Badago informazio nahiko; bere bizitza, obraeta nondik norakoak azaltzen direla modu bizi eta gazteek kontsultatzeko aukerak erreztuz.

AURKIBIDEA

 


Lauaxetaren bizitza

 


Lauaxetak egindako idazlanak

 

Bide Barrijak (1931)

Arrats Beran (1935)

Poema solteak (1925-1937)

Poema itzuliak (1927-1931)

 


Diskografia

 

LAUAXETA. Valverde, Antton, 1978

        Azken oyua / Mendigoxaliarena / Itauna / Langille eraildu bati /

        Zelayan / Amayur gaztelu baltza / Agur Euzkadi

SENTIMENTUEN HAUSPOZ. Imanol, 1979

        Amaiur gaztelu baltza

ITZIAR. Itziar, 1979

        Espetxeratuarena / Mendigoixalearena

AMAIUR GAZTELU BALTZA. Hibai Rekondo & Mackfarland, 1986

        Eiztari aundija / Iturri negarra / Amaiur Gaztelu Baltza / Itauna

EUSKAL KANTU TXAPELKETA. Eiheralar, 1987

        Itauna

PAREAK BAI. Jokaldi, 1994

        Itauna

JOKOA ERE BAI. Jokoa, 1996

        Abestija


Bibliografia

 

EUZKADI, 1929, apirilla, 6

EUZKADI, 1930, urtarrilla, 21

BIDE-BARRIJAK. Verdes, 1931

ARRATS BERAN. Verdes, 1935

YAKINTZA, 1935, azaro-lotazilla

 


Asier Legarreta Legarreta       Euskal Filologia 3